Ugrás a tartalomra

Spanyol király: A katalán krízis lecke a világ összes demokráciája számára

2018.01.24
23:01
2024.03.19
08:38
Forrás
hirado.hu
Lecke, hogy meg kell óvni a jogállamiságot, amely a demokrácia és a politikai sokszínűség tiszteletben tartásának sarokköve - hangsúlyozta VI. Fülöp spanyol király a Davosban mondott beszédében.

Katalónia Spanyolország lelkének és színes identitásának valóban alapvető része - mondta VI. Fülöp Davosban, a 48. Világgazdasági Fórumon mondott beszédében szerdán. A politikai ellentéteket, vitákat a demokratikus szabályokkal, az alkotmány által meghatározott értékekkel, és a törvények keretein belül kell megoldani, hangsúlyozta a spanyol király. VI. Fülöp felhívta a figyelmet arra is, hogy a gazdasági krízis után közös erőfeszítésekkel és reformokkal sikerült egy nagyon versenyképes gazdaságot teremteni, amely hozzájárul az Európai Unió erősödéséhez.

Davos
VI. Fülöp spanyol király
Katalónia

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.