Ugrás a tartalomra

A spanyol kormány sajnálja, hogy a katalán elnök nem válaszolt a feltett kérdésre

2017.10.16
18:56
2017.10.16
19:08
Forrás
MTI
Sajnálatának adott hangot a spanyol kormány hétfőn amiatt, hogy a katalán elnök nem válaszolt határidőre arra a kérdésére, hogy kinyilvánította-e Katalónia függetlenségét múlt kedden vagy sem.

Soraya Sáenz de Santamaría spanyol kormányfőhelyettes madridi sajtótájékoztatóján elmondta, a katalán kormányfőnek csak igent vagy nemet kellett volna mondania. Ebben a témában pedig kulcsfontosságú az egyértelműség, ezért a bizonytalan helyzet meghosszabbítása és a szándékos zűrzavar, amit a katalán kormányfő hallgatása okoz, még több bonyodalomhoz vezethet. Mariano Rajoy, spanyol miniszterelnök a témával kapcsolatban kijelentette, a katalán vezető kezében van a döntés, és amennyiben nem dönt, ő lesz az egyedüli felelőse annak, hogy az állam lépni fog Katalóniával szemben.

spanyol kormány
katalán népszavazás

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.