Ugrás a tartalomra

Stabil parlamenti többséget szeretne Vučić az új kormánynak (videó)

2017.06.20
16:11
Nem szeretnék olyan kormányt, ami ülésről ülésre botladozik - mondta Aleksandar Vučić, Szerbia államfője Pancsován, ahol a kínai kormány hadtechnikai eszközöket adományozott Szerbiának
Nem szeretnék olyan kormányt, ami ülésről ülésre botladozik - mondta Aleksandar Vučić, Szerbia államfője Pancsován, ahol a kínai kormány hadtechnikai eszközöket adományozott Szerbiának. Vučić kijelentette, az új kormánynak stabil parlamenti többségre van szüksége. Szerbia államfője hozzátette, megpróbálja meggyőzni Dragan Markovićot, az Egységes Szerbia elnökét, hogy változtassa meg döntését és támogatásával segítse Ana Brnabićot kormányfői pozícióba jutni. Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Léteznek emberek, akik különbözően gondolkoznak, és ez normális az olyan nagy pártokban, mint amilyet én is vezetek. Erre mindig is volt példa. Az emberek elővezették a különböző álláspontjukat és végül azt mondták, hogy muszáj megállapodni a fontos kérdésekben. Megállapodtunk, ezzel megyünk tovább, és bízok benne, hogy tudunk stabil többséget teremteni.”



új kormány
Ana Brnabić
parlamenti többség

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.