Ugrás a tartalomra

A Süddeutsche Zeitung díszvacsoráján vett részt Ana Brnabić

2018.11.14
07:07
2024.03.19
08:49
Forrás
Szerbiai RTV
A Süddeutsche Zeitung című német lap által szervezett díszvacsorán vett részt kedden este Ana Brnabić szerb miniszterelnök Berlinben.

Asztalánál foglalt helyet Angela Merkel német kancellár és Kolinda Grabar Kitarović horvát államfő is. A német kancellár köszöntőjében elmondta, az európai szemlélet és a többszólamúság nélkül kizárt azoknak az országoknak a gazdasági fejlődése, amelyek elutasítják az együttműködést más államokkal és közösségekkel, azaz egyedül akarnak boldogulni. Szavai szerint ezek az országok már előre veszítenek. Beszédében a technikai fejlesztések fontosságát is hangsúlyozta.

A szerb kormányfő egyébként tegnap a Süddeutsche Zeitung által szervezett berlini gazdasági fórumon részt vett, ahol a digitalizációról szóló panelbeszélgetésen mondta el meglátásait a témával kapcsolatban.

Ana Brnabić
Angela Merkel
Berlin

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.