Ugrás a tartalomra

Szabadka Polgári Mozgalma több dologgal is elégedetlen Szabadkán

2023.06.21
13:11
2023.06.21
16:33
Forrás
Pannon RTV
Sajtótájékoztatón adott hangot elégedetlenségének Szabadka Polgári Mozgalma a városban és környékén tapasztalható állapotokról.

Véleményük szerint a palicsi akvapark 15 millió eurós költsége többszörösen túlszárnyalja az ilyen létesítmények kiépítéséhez szükséges pénzeszközöket. Maglai Jenő arról beszélt, hogy 2,5 millió eurótól legfeljebb 4 millióba kerülnek az ilyen méretű akvaparkok. A mozgalom elnökségi tagja szerint az a mintegy 2400 eurós havi bérleti díj sem reális, amennyiért az önkormányzat ki akarja adni a létesítményt. Maglai szót ejtett még a Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézményről is. Az igazgató és a műszaki igazgató hozzáértését kérdőjelezte meg az óvodák általános állapota, és a központi konyha kiépítésének kapcsán, amelyen 5 éve folynak a munkálatok és 51 millió dinárt emésztettek fel, ennek ellenére még távol áll a befejezéstől. Maglai Jenő a közbiztonság kapcsán a Szabadkán és a környékbeli erdőkben, illetve a Magyarkanizsa Községben ismét egyre nagyobb számban megjelenő migránsok és lövöldözések témájáról beszélt. A szerb rendőrség és a katonaság meg tudná állítani az illegális bevándorlókat a déli határon, de hiányzik a politikai akarat hozzá.

Maglai Jenő, elnökségi tag, Szabadka Polgári Mozgalma: „Ez, a menekültek nagyarányú beáramlása Szabadkára, illetve a határ menti zónákba, nem véletlen. Ez csak akkor történhet meg, ha az állami szervek is részt vesznek. Ez egy állami biznisz, egy állami vállalkozás. Óriási pénzekről van szó, az emberkereskedelem egy nyereséges biznisz és ebben benne vannak az állami hivatalok. Különben nem jöhetnének itt tíz- és százezrével a migránsok Szabadka, illetve Kanizsa környékére. Ameddig nem lesz hatalomváltás, addig ez a helyzet fenn fog állni.”

Szabadka
Szabadka Polgári Mozgalma
Maglai Jenő

Most

13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.