Ugrás a tartalomra

Szabadkán járt a Szerbia az erőszak ellen koalíció karavánja

2023.11.30
07:28
2024.04.17
13:11
Forrás
Pannon RTV
Szerdán délután a dr. Zoran Đinđić téren kampányolt a párt. Pavle Grbović, a Szabad Polgárok Mozgalmának elnöke hangsúlyozta, Szabadka a fizikai erőszak, és átvitt értelemben, az elhanyagolás áldozatává is vált.

A felfegyverzett csoportok közötti leszámolás már szinte mindennapos. Ezt meg kell szüntetni. A december 17-i választásokon ezen szeretnénk változtatni, hogy Szerbiában mindenhol, az iskolákban, az erdőkben, a falvakban, a városokban, tehát mindenhol biztonságban legyenek főleg a gyerekek, de mi mindannyian - mondta Pavle Grbović.

Marinika Tepić, a Szabadság és Igazságosság Párt alelnöke, a Szerbia az erőszak ellen koalíció egyik vezetője az eseményen elmondta, nem nekünk kell megmondani, hogy milyen az életük, amikor a boltban a kasszánál kinyitják a pénztárcát, vagy otthon benéznek a fridzsiderbe. Célunk, hogy a választásokon a normalitással legyőzzük azt, ami nem normális - hangsúlyozta Marinika Tepić.

„Eldöntöttük, hogy nem beszélünk a rosszról, amikor önökkel beszélünk, mert tudjuk, hogy önök is tudják, hogy hogyan élnek. Nem kell Marinikának, vagy bármelyikünknek elmondani, hogyan élnek, amikor kinyitják a pénztárcájukat, vagy, amikor kinyitják a hűtőszekrényt. Én egy valamire kérem önöket. Úgy gondolom három-négy napja az ország hivatalos elnöke további indítékot adott arra, hogy december 17-én harcoljunk a normalitásért, hogy legyőzzük az abnormalitást. Azt nyilatkozta, hogy ha a Szerb Haladó Párt nem nyer december 17-én, akkor lemondok. Tehát hadd nyújtsa be a lemondását. Tegyünk róla, hogy betartsa ezt az ígéretét, ugyanúgy, ahogy a választások kiírásánál is tettük.”

Szerbia az erőszak ellen
Marinika Tepić
Szabad Polgárok Mozgalma
Szabadság és Igazságosság Párt

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.