Ugrás a tartalomra

Számos téma az MNT pénteki ülésén

2023.09.20
11:59
2023.09.20
15:58
Forrás
Pannon RTV
Költségvetés-módosítás, oktatási és kulturális témák is várhatóak a Magyar Nemzeti Tanács 8. rendes ülésén pénteken - jelentette be Fremond Árpád az üléssel kapcsolatos sajtótájékoztatóján.

Az MNT elnöke egyéb, a nemzeti tanács munkájával kapcsolatos információkat is megosztott a sajtóval.

160 millió dinárt hagyott jóvá a Tartományi Kormány a Magyar Szó Lapkiadó Kft. részére, emiatt történik a költségvetés módosítás a Magyar Nemzeti Tanács következő ülésén. Az összeg belekerül az MNT költségvetésébe, és onnan jut majd az lapkiadóhoz - ismertette a részleteket Fremond Árpád, az MNT elnöke.

„A Magyar Szó székházában egy multifunkcionális terem, illetve egy konferenciaterem létrehozására kerül majd sor az elkövetkezendő időszakban. A nyomdacsarnok építési munkálatai befejeződtek, tehát a nyomdát teljes egészében ki tudták helyezni abból az épületkomplexumból, amiben most tevékenykednek. Így indulhatott meg ez a következő fázis, és így teremtődtek meg a feltételek az újvidéki székház további fejlesztéséhez.”

A pénteki ülés 89 napirendi pontja között szerepel majd a többi között a kis létszámú osztályok jóváhagyása, intézmények munka-, és pénzügyi beszámolói, és igazgatóválasztások is. Fremond Árpád egyéb, az MNT hatáskörébe tartozó aktualitásokról is beszámolt.

„Szeptember végén jönnek ki a pályázati eredményeink, az Európa Kollégium férőhelyeire vonatkozó pályázatra 166 fő pályázott, és abban bízunk, hogy a héten már meg tudjuk jelentetni az eredményeket. Az ösztöndíjpályázatra az elsős hallgatók számára 293-an pályáztak, folyamatos az elbírálás, és abban bízunk, hogy szeptember végére ez meg is fog történni. A demonstrátori ösztöndíjpályázatra 145-en jelentkeztek, szintén szeptember végén szeretnénk eredményt hirdetni.”

Az MNT támogatásával diplomahonosításra is van lehetőség, az aktuális pályázatra 35-en jelentkeztek, október elején derül ki az eredmény - emelte ki Fremond. A Magyar Nemzeti Tanács Vajdasági Jogászösztöndíj Programjára 17 egyetemista pályázott.

Költségvetés-módosítás
oktatás
kultúra
Magyar Nemzeti Tanács
Fremond Árpád
tartományi kormány
Magyar Szó Lapkiadó Kft.

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.