Ugrás a tartalomra

Százezer alá esett a munkanélküliek száma Vajdaságban

2020.02.04
14:56
2020.02.04
16:18
Forrás
Tanjug
A Vajdaság 2020-ban elnevezésű konferencia megnyitóján a tartományi kormány elnöke elmondta: kevesebb mint 100 ezerre esett vissza a munkanélküliek száma Vajdaságban.

Történelmi mélypontra zuhant a munkanélküliek száma Vajdaságban, sőt béremelések várhatóak - hangzott el ma a Vajdaság 2020-ban elnevezésű konferencián. Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke arról is beszélt, hogy az idei tervek között a környezetvédelem, az egészségügy és a gazdaság fejlesztése is kiemelt helyen szerepel.

A Tartományi Képviselőházban megrendezett konferencia célja, hogy helyi szintű megoldásokat találjanak a vajdasági problémákra, és beszámoljanak a jelenlegi gazdasági viszonyokról. A konferencia szervezői a Color Media Communications médiavállalat és a világhírű The Economist magazin volt. Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke a megnyitón elmondta, idén a vasúti infrastruktúra és a turizmus is komoly fejlődésen esik át. Hozzátette, reális az esély arra, hogy a vajdaságiak bérei is növekedjenek. „Kisebb a munkaerő kínálat, mint amekkora a kereslet. Ez azt fogja eredményezni, hogy növekedni fognak a bérek. Biztos nem olyan mértékben, amelyet mindannyian szeretnénk, de egész biztos, hogy ez egy tendencia lesz.”

112 ezerről valamivel kevesebb, mint 100 ezerre esett vissza a munkanélküliek száma Vajdaságban, jelentette ki Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke. Hozzátette, az a cél, hogy a munkanélküliségi rátát hat százalékra csökkentsék a következő időszakban. „Azt szeretnénk, ha Vajdaság mindig a figyelem középpontjában lenne. Az év elején közös célokat fogalmazunk meg, valamint összegyűjtjük a lehetőségeket az egész országból, továbbá mind a 45 városból és községből.”

Igor Mirović elmondta, az elmúlt négy évben hétmilliárd dinárt fektettek be a vajdasági egészségügybe. Tervben van a zombori, zentai és a kevevárai kórház felújítása, illetve a Kamenica 3 elnevezésű új épületszárny felépítése is.

Igor Mirović
munkanélküliség
Pásztor István

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.