Ugrás a tartalomra

A szék már megvan, szabad, és az is marad még sok-sok évig

2012.09.21
16:02
Szabad szék várja Önöket az Unióban - mondta Miroslav Lajčák szlovák külügyminiszter ma szerbiai fővárosban, a belgrádi biztonsági fórum résztvevőinek
Szabad szék várja Önöket az Unióban - mondta Miroslav Lajčák szlovák külügyminiszter ma szerbiai fővárosban, a belgrádi biztonsági fórum résztvevőinek. A szlovák diplomata egynapos látogatása során több vezető szerb politikussal is találkozott. Hivatalos munkalátogatásra érkezett ma Belgrádba Miroslav Lajčák szlovák külügyminiszter, aki egyben az Európai Unió különleges ügyekkel megbízott követe és a Szlovák Kormány alelnöke is. A politikus elégedett Szerbia eurointegrációs előrehaladásával annak ellenére, hogy a csatlakozási tárgyalások kezdetét várhatóan decemberben sem határozza meg Brüsszel.



„Az Európai Unió és a tagállamok látják, hogy a szerb kormány kész teljesíteni azokat a feltételeket, amelyeket idén februárban kapott, valamint hogy hajlandó folytatni a reformokat, és ezzel közelebb hozni az uniós csatlakozás időpontját. Még egyszer kiemelném, hogy ez a kulcs, és ez dönt majd arról, hogy milyen lesz az Európai Bizottság ajánlása” - mondta Miroslav Lajčák. A biztonsági fórum témája elsősorban a balkáni országok helyzete volt, ahol kiemelt szerepet kapott Koszovó kérdése. Miroslav Lajčák kiemelte, hogy jelenleg nem kell komoly biztonsági kockázattal számolni a Balkánon, ami annak köszönhető, hogy a politikusok többé nem akarnak a tűzzel játszani. Ivica Dačić szerb kormányfő, nyitóbeszédében ismét nyomatékosította, hogy kormánya konstruktív párbeszédet kíván folytatni Prištinával. „A kormány, amelyet vezetek, törekszik arra, hogy minden problémára megoldást találjon, és hogy új hidakat építsen a környező országokkal és a prištinai önkormányzat ideiglenes intézményeivel is.” Miroslav Lajčák a mai napon még több vezető szerb politikussal is találkozott, többek között Tomislav Nikolić államfővel.
EU
integráció
Miroslav Lajčak

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.