Ugrás a tartalomra

Szeptember 24-én választ új elnököt a Demokrata Párt (videó)

2016.09.22
11:02
Szeptember 24-én új elnököt választ a Demokrata Párt
Szeptember 24-én új elnököt választ a Demokrata Párt. Az ötödik, egyben a szavazást megelőző utolsó nagygyűlésén a versenyben maradt négy jelölt ismertette elképzeléseit a párt jövőbeli működéséről és programjukról. A Demokrata Párt szeptember 24-én esedékes elnökválasztására készülő jelöltek tervei és elképzelései valamelyest különböznek, viszont abban egyetértenek, hogy vissza kell szerezni a párt iránti bizalmat. A DP jelenlegi vezetője, Bojan Pajtić, aki továbbra is a párt élén akar maradni úgy véli, hogy amennyiben nem lesznek gőgösebbek és iskolázatlanabbak a hatalmon levő Szerb Haladó Pártnál, akkor újra hatalmi pozícióba fognak kerülni. Bojan Pajtić, elnök, Demokrata Párt: "Háromszor nyertem Aleksandar Vučić és Tomislav Nikolić listái ellen. Ez azt jelenti, hogy az általam is elismert rossz választási eredmények ellenére az ereményeknek jobbnak kell lenniük. Amióta a pártban vagyok, háromszor vezettem nyertes listát, amelyek Aleksandar Vučić és Tomislav Nikolić listáit legyőzték és Vajdaság az egyetlen régió a környéken, amelynek élén 16 éven keresztül egy párt állt és ez a Demokrata Párt."



Zoran Lutovac jelölt szerint a demokratáknak lényegi és nem esztétikai változtatásokra van szükségük. Zoran Lutovac, elnökjelölt, Demokrata Párt: "Azoknak az emberek, akik eddig a pártot vezették és sokat járultak hozzá a párt sikerességéhez köszönetet kell mondani, de nem élhetünk a régi dicsőség fényével. Különösen ilyen eredmények után vissza kellene vonulniuk és esélyt kellene adniuk új embereknek." Dragan Šutanovac egykori védelmi miniszter azokért a polgárokért akar küzdeni, akik életszínvonala sokat romlott az elmúlt négy évben. Dragan Šutanovac, elnökjelölt, Demokrata Párt: "Ezek az emberek tőlünk várják a változásokat, ma nincs olyan ember Szerbiában, aki ránk szavazott és ne kérdezné, hogy akartok-e ti demokraták valamit tenni, tesztek-e értünk valamit, hogy újra felemelkedjünk Szerbiában és normális életet élhessünk." Srboljub Antić, a választók Demokrata Párt iránti elveszített bizalmát akarja visszaszerezni. Srboljub Antić, elnökjelölt, Demokrata Párt: "Nem hisznek nekünk az emberek. Felteszem a kérdést, hogy miért. Azért, mert azok, akik minket képviseltek, ezt a lehető legrosszabb módon tették. Veszekedtek, megosztottak minket, hamis ígéreteket tettek, romlott kompromisszumokat kötöttek." A jelöléshez a politikusoknak legalább 1000 támogatói aláírást kellett átadniuk. A szerda esti volt az ötödik és egyben utolsó nyilvános vitája a jelölteknek, akik a szavazáson a Demokrata Párt vezetéséért versengenek.
elnök
választás
Bojan Pajtic
Demokrata Párt
nagygyűlés

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.