Ugrás a tartalomra

A Szerb Haladó Párt 55,6 százalékkal nyerne, ha most lenne a választás

2022.01.31
09:12
Forrás
Blic, Magyar Szó
A választási küszöböt pedig 5–6 választási jelöltlista teljesítené – mutatják a Faktor plus ügynökség rendszeres havi felmérésének eredményei.

A januári felmérés szinte jelentéktelen mértékben változott a decemberihez viszonyítva, ami Vladimir Pejić, az ügynökség végrehajtó igazgatója szerint várható is volt két-három hónappal a választások előtt, írja a Blic.

A haladók mellett jelenleg a legerősebbnek tűnik a Szabadság és Igazság Pártja–Népi Párt–Demokrata Párt–Szabad Polgárok Mozgalma alkotta koalíció 13,3 százalékkal, a Szerbiai Szocialista Párt 9,2 százalékkal, a Zöldek 7,5 százalékkal, majd a NADA 4 százalékkal.

A polgárok 51 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szavazni fog, 33 százaléka úgy, hogy ki sem megy a választásra, és 16 százalékuk bizonytalan.

A felmérést január 22–27-e között végezték el 1100 polgár telefonos megkeresésével, de ebben nem ölelték fel a nemzeti alapon létrejött kisebbségi pártokat.

felmérés
választás
Szerb Haladó Párt
SZHP

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.