Ugrás a tartalomra

A szerb miniszterelnök a kolubarai bányában (videó)

2017.05.01
14:00
A munka ünnepén Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök a kolubarai bányamedencébe, Medoševacba látogatott
A munka ünnepén Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök a kolubarai bányamedencébe, Medoševacba látogatott. Az ott dolgozó munkásokkal beszélgetett, köszöntötte őket május elsején. Elmondta, a kolubarai bányába idén 250 millió eurót fektetnek be, ez lesz Szerbiában a legnagyobb beruházás. A kormányfő egyebek mellett a csökkentett nyugdíjról is beszélt. Hangsúlyozta, nem lesz hosszútávon kisebb nyugdíja annak, aki 65 évnél korábban vonul nyugdíjba. A csökkentett nyugdíj csak addig tart, amíg az érintett be nem tölti a 65. életévét. Vučić a munkanélküliségről azt mondta, a ráta 13 százalékra esett vissza, a cél pedig az, hogy két év alatt tovább csökkenjen, 10 százalék vagyis az uniós átlag alá. Azt is elárulta, hogy fontolgatják, hogy a munka minimális óránkénti árát, amelyet 121-ről 130 dinárra emeltek, tovább növeljék, de erről további egyeztetések kellenek még a munkaadókkal és a Szociális és Gazdasági Tanáccsal. (Tanjug, kép: Tanjug) Beograd, 1. maja 2016. - Premijer Aleksandar Vucic obisao je danas Rudarski basen Kolubara, Polje D u Medosevcu, gde je razgovarao sa radnicima i pozeleo im srecan Praznik rada, uz zahvalnost sto su, kako je rekao, uvek bili tu za svoju drzavu. FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ bk Aleksandar Vučić, miniszterelnök, Szerbia: „Most márciusban az átlagfizetés 390-391 euró volt. Elvárásaink szerint ezekkel a változtatásokkal, tehát a minimálbér növelésével, a közszférában dolgozók keresetének növelésével és a magánszférában alkalmazottak béremelésével, ami még az év vége előtt be fog következni, az átlagfizetés 430-440 euróra növekszik. Ez ahhoz a 357 eurós átlagfizetéshez képest... Pedig kritizáltak engem a csökkentések miatt. Nézzék meg, ez majdnem 20 százalékos növekedést jelent majd alig néhány évnyi nehéz reformintézkedés után. Ezt követően pedig még jobb idők következnek, és ahogy azt már mondtam is, Szerbia aranykorát éli majd.”



kolubara
május elseje

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.