Ugrás a tartalomra

A szerb nagykövetek felének lejárt a mandátuma

2019.01.09
13:59
Forrás
VajdaságMa
A külföldi szolgálatot teljesítő szerb nagykövetek közel felének lejárt a mandátuma, a helyükre újakat kell kinevezni, írja a Večernje novosti.

Szerbia NATO- és ENSZ-nagykövetének is lejárt a mandátuma. A diplomáciai hálózat káderállományának frissítése a párizsi kulturális központban kezdődhet meg néhány hónap múlva. Egy évvel azután, hogy nézeteltérés alakult ki Rajko Ristić, Szerbia párizsi nagykövete és Radoslav Pavlović, a szintén Párizsban működő szerbiai kulturális központ igazgatója között, a szerb külügyminisztérium vezetősége javasolta a leváltásukat. Szerbia 69 nagykövete közül csaknem 20 nagykövetnek jár le a négyéves mandátuma. Zambia nagykövetsége már nyolc éve várja az új szerb nagykövet kinevezését, így azt jelenleg egy ügyvivő vezeti. Ugyanez a helyzet a Dél-afrikai Köztársaságban, Líbiában, Szíriában, Azerbajdzsánban és Etiópiában is. 

nagykövet
mandátum

Most

07:48, Frissítve: 08:14

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt történt az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában. Egy 13 éves fiú reggel fél 9-kor, apja fegyverével nyitott tüzet a biztonsági őrre, aki testével védte a tanulókat.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.