Ugrás a tartalomra

A szerb nagykövetek felének lejárt a mandátuma

2019.01.09
13:59
Forrás
VajdaságMa
A külföldi szolgálatot teljesítő szerb nagykövetek közel felének lejárt a mandátuma, a helyükre újakat kell kinevezni, írja a Večernje novosti.

Szerbia NATO- és ENSZ-nagykövetének is lejárt a mandátuma. A diplomáciai hálózat káderállományának frissítése a párizsi kulturális központban kezdődhet meg néhány hónap múlva. Egy évvel azután, hogy nézeteltérés alakult ki Rajko Ristić, Szerbia párizsi nagykövete és Radoslav Pavlović, a szintén Párizsban működő szerbiai kulturális központ igazgatója között, a szerb külügyminisztérium vezetősége javasolta a leváltásukat. Szerbia 69 nagykövete közül csaknem 20 nagykövetnek jár le a négyéves mandátuma. Zambia nagykövetsége már nyolc éve várja az új szerb nagykövet kinevezését, így azt jelenleg egy ügyvivő vezeti. Ugyanez a helyzet a Dél-afrikai Köztársaságban, Líbiában, Szíriában, Azerbajdzsánban és Etiópiában is. 

nagykövet
mandátum

Most

15:50, Frissítve: 17:11

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.

Megtalálták az eltűnt tinédzsereket

A Novi Pazar-i rendőrök vasárnap este megtalálták azt a két tinédzsert, akiknek eltűnését április 2-án jelentették – erősítette meg a rendőrség.