Ugrás a tartalomra

A szerb parlament elfogadta a svájci frank hitelesek megsegítését célzó lex specialis törvényjavaslatot

2019.04.25
13:39
2019.04.25
19:38
Forrás
Szerbiai RTV
Elfogadta ma a szerb parlament a svájci frank hitelesek megsegítését célzó lex specialis törvényjavaslatot.

Ez azt jelenti, hogy ennek értelmében a még megmaradt adósságot átszámolják euró alapúra. Ezután az összeget 38 százalékkal csökkentik. Így az adósoknak kevesebbet kell visszafizetni. Ez az állam, a polgári egyesületek és a bankok közötti kompromisszumos megoldás eredménye. A törvény életbe lépését követően a bank harminc napon belül köteles az ügyfelének elküldeni az új feltételeket tartalmazó szerződésajánlatot.

Pék Zoltán, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „A törvény arról szól, hogy a meglévő adósságot, az alaptőke plusz a nem megfizetettet kamat, az összes tartozást átalakítsák dinárba. Ebből a dinár összegből 30 százalékot levonnak, és a maradék összeget kiadják egy új hitelként, ami szintén deviza alapú hitel. Ez azt jelenti a becslések szerint, hogy ezen hitel élvezői olyan szintre jutnak a hitel nagyságával, mint akik abban az időben euró alapú hiteleket vettek fel.”

svájci frank-hitelesek

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.