Ugrás a tartalomra

A szerb parlament megkapta Ana Brnabić javaslatát (videó)

2017.06.27
13:51
Kiderült, kik lesznek az új szerbiai kormány tagjai - legalábbis Ana Brnabić kormányalakító szerint
Kiderült, kik lesznek az új szerbiai kormány tagjai - legalábbis Ana Brnabić kormányalakító szerint. Még hátra van egy rendkívüli parlamenti ülés, amelyen az új kormányfőjelölt elmondja expozéját és bemutatja kabinetjét. A folyamatnak péntekig le kell zárulnia. Három új taggal bővül a szerbiai kormány. Az államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter - Ana Brnabić helyett - Branko Ružić lesz. Az újnak számító Környezetvédelmi Minisztériumot Goran Trivan vezeti majd, Nenad Popović pedig tárca nélküli miniszterként az innováció területén tevékenykedik majd. A legnagyobb meglepetés mindenképpen Aleksandar Vulin és Zoran Đorđević nevéhez fűződik, ugyanis a két miniszter helyet cserél. A védelmi minisztériumot ezentúl Aleksandar Vulin vezeti, Zoran Đorđevićet pedig a munkaügyi és szociálpolitikai tárca élére kérik majd fel. A szintén újnak számító Európai Integrációs Minisztérium élére Jadranka Joksimović kerül, aki korábban tárca nélküli miniszterként dolgozott.



Branislav Nedimović továbbra is az agráriumért felel, ő a Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízgazdálkodási Minisztériumot vezeti. Goran Knežević ezentúl is gazdasági miniszter, Aleksandar Antić bányászati és energetikai miniszter, Nela Kuburović igazságügyi miniszter, Mladen Šarčević oktatási, Zlatibor Lončar pedig egészségügyi miniszter lesz. Vanja Udovičić pozíciója sem változik, a sportért felel majd, míg Vladan Vukosavljević a művelődési és kulturális ügyeket kezeli az elkövetkező időszakban is. Dušan Vujović pedig pénzügyminiszterként folytatja eddigi szakterületének koordinálását. Az első kormányalelnök és külügyminiszter Ivica Dačić marad, emellett a kabinet további alelnöki posztjait Nebojša Stefanović belügyminiszter, Rasim Ljajić kereskedelmi, idegenforgalmi és telekommunikációs miniszter, valamint Zorana Mihajlović építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter tölti be. Slavica Đukić Dejanović és Milan Krkobabić tárca nélküli miniszterként tevékenykednek majd. Ana Brnabić kormányalakító az expozéját várhatóan szerdán ismerteti. Az új kormánynak a törvény szerint legkésőbb június 30-ig, péntekig kell megalakulnia.
parlament
kormány
minisztériumok
expozé
Ana Brnabić

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.