Ugrás a tartalomra

A Szerb Radikális Párt herkócai kongresszusának betiltását követelik

2019.05.03
19:34
2019.05.03
20:03
Forrás
Vajdaság Ma
A Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetsége azt kérte a szerbiai állami intézményektől, hogy a hatóságok tiltsák be a Szerb Radikális Párt május 4-ére, szombatra bejelentett kongresszusát Herkócán.

Közleményükben az áll, a kongresszus megtartása az ártatlan áldozatok kigúnyolásaként is tolmácsolható lenne. Korábbi bejelentések szerint a radikálisok választási kongresszusát vezérük, Vojislav Šešelj herkócai házában tartanák, amelyet tavaly vásárolt. A tanácskozást annak a napnak a 27. évfordulóján tartanák, amikor 1992-ben Herkócán felolvasták azoknak a nem szerb nemzetiségű lakosoknak a névsorát, akiknek el kell hagyniuk a települést. Šešeljt a hágai nemzetközi törvényszék többek között éppen ez az esemény miatt marasztalta el és ítélte 10 éves börtönbüntetésre.

Szerb Radikális Párt
Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetsége
Herkóca

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.