Ugrás a tartalomra

A szerb vezérkari főnök nem utazhat Amerikába

2018.01.12
10:47
2024.03.19
08:38
Forrás
Magyar Szó, origo.hu
Elutasította Ljubiša Diković szerb vezérkari főnök vízumkérelmét az Egyesült Államok nagykövetsége. Egy nemzetközi katonai konferencián vett volna részt Amerikában.

Diković annyit mondott el, reagálva a napvilágot látott találgatásokra, hogy soha sem követett el háborús bűnt, és parancsot sem adott ki ilyen tettek elkövetésére, csak a Koszovóért folytatott hősies harcban vett részt.

Az USA nagykövetsége nem adott ki hivatalos magyarázatot a vízumkérelem elutasítása kapcsán.

Jelena Milić, az Euroatlanti Tanulmányok Központjának igazgatója spekulációnak nevezte a médiában megjelent híreket. Mint mondta, számos új jogszabály, előírás született az USA-ban az elmúlt időszakban, és ezek miatt hozhatott ilyen döntést a nagykövetség.

A háborús bűnökkel foglalkozó szerbiai ügyészség többször is azzal vádolta a szerb vezérkari főnököt, hogy az 1998-1999-es koszovói konfliktus idején háborús és emberiesség elleni bűncselekményeket követett el a koszovói Rezale faluban, és elrejtette az áldozatok holttestét.

Amerikai Egyesült Államok
Ljubiša Diković
vezérkar
szerb
vízum

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.