Ugrás a tartalomra

Szerb zászlót égettek Đakovicán

2022.10.24
13:09
2022.10.24
13:20
Forrás
Szerbiai RTV
A Koszovó-ügyi Iroda igazgatója szerint a történtekért Albin Kurti a felelős.

Szerb zászlót égettek Đakovicán a helyi Vlaznimija és a Trepča kosárlabdacsapatának mérkőzésén. Petar Petković, a Koszovó-ügyi Iroda igazgatója kijelentette, szerbellenes politikájával közvetlenül Albin Kurti, a pristinai ideiglenes intézmények miniszterelnöke a felelős. A Vlaznimija szurkolói amellett, hogy meggyújtották a szerb zászlót, a Trepča elleni mérkőzésen Szerbia és Észak-Koszovó ellenes üzeneteket skandáltak, és „Készen állunk északra, Mitrovica Albánia” feliratú transzparenst tartottak a magasba.

A pristinai médiák fényképeket tettek közzé, amelyeken látható, hogy a Vlaznimija szurkolóinak egy csoportja szerb zászlókat gyújt meg. A lelátókon a Koszovói Felszabadítási Hadsereg zászlaját is kibontották.

szerb zászló
zászlóégetés

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.