Ugrás a tartalomra

Szerbia és az EBESZ együttműködéséről tárgyalt Vučić és Borg

2024.04.11
08:36
Forrás
Pannon RTV
Ian Borggal, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet soros elnökségét képviselő máltai külügyminiszterrel tárgyalt Aleksandar Vučić Belgrádban.

A megbeszélésen szó esett a kétoldalú kapcsolatokról, a regionális és geopolitikai helyzetről, valamint Szerbia és az EBESZ együttműködéséről és az ország reformfolyamatainak előrehaladásáról is - számolt be Szerbia elnöke Instagram posztjában. "Hangsúlyoztam az EBESZ szerepének fontosságát Európa biztonságának és stabilitásának megőrzésében és a nemzetközi közjog tiszteletben tartásában. A Belgrád és Pristina közötti párbeszéd kapcsán ezúttal is felhívtam a figyelmet a megállapodások folyamatos elhanyagolására és megszegésére, és rámutattam, hogy milyen komoly következményekkel járhat, ha Pristina és a nemzetközi közösség egy része nem változtat a hozzáállásán" – írta Vučić.

Ian Borg, az EBESZ elnöklője a belgrádi hivatalos látogatását követően közleményben számolt be a látogatásról. Ebben kiemelte, hogy az EBESZ és Szerbia együttműködése azt mutatja, hogy közös munkával kézzelfogható eredményeket lehet elérni. Ez jól szemlélteti a közös elkötelezettséget az olyan kritikus területek iránt, mint a jogállamiság, az emberi jogok, a demokratizálódás és a médiaszabadság, tovább erősítve a közös biztonság szerkezetét – üzente Borg. Hangsúlyozta: az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet elkötelezett a régióban vállalt szerepe mellett, és erősíteni szeretné az együttműködést Szerbiával. Borg a szerb elnök mellett találkozott Ana Brnabićtyal, a Szerb Képviselőház elnökével, Ivica Dačić külügyminiszterrel és Miloš Vučević kormányalakítóval is.

EBESZ
Aleksandar Vučić
Ian Borg

Most

07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.