Ugrás a tartalomra

„Szerbia a fejlődés útjára lépett”

2016.11.13
10:46
2020.02.29
11:38
Szerbia a fejlődés útjára lépett, az elkövetkező időszakban az ország gazdasága felélénkülhet
Szerbia a fejlődés útjára lépett, az elkövetkező időszakban az ország gazdasága felélénkülhet. Ennek köszönhetően az életszínvonal növekedni fog - mondta Torontóban Ivica Dačić. Szerbia külügyminisztere a kanadai világvárosban kiemelte: Belgrád nemzetközi megítélése jelentősen javult. A tárcavezető kifejtette: Szerbia továbbra is küzdeni fog azért, hogy mielőbb az Európai Unió teljes jogú tagja legyen. A baj csak az, hogy Brüsszel olyan folyamatosan változó követelményeket szab a balkáni országnak, amelyek lassítják az állam eurointegrációs folyamatát - fogalmazott Ivica Dačić. Hangsúlyozta: annak ellenére, hogy az EU tagság a cél, az Oroszországgal, és más partnerekkel fennálló baráti viszonyt, nem szabad feladni. Ivica Dačić külügyminiszter, Szerbia: „Ami a legfájdalmasabb kérdést, Koszovó ügyét érinti és a területi integritásunkat, fontos, hogy sok barátunk legyen a világban, olyanok mint amilyen Kanada. Ám az is fontos, hogy a meglévő barátságainkat is megőrizzük. Az eurointegráció nem mehet a barátságaink rovására. Az oroszországi és a kínai partnerkapcsolataink sem, mert ők az ENSZ-ben is támogatják a koszovói ügyet.”
fejlődés
Kanada
Ivica Dačić

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.