Ugrás a tartalomra
audiovisual.ec.europa.eu

„Szerbia számára egyetlen út van: a Nyugat és az EU”

2022.05.22
14:01
2022.05.22
15:37
Forrás
Tanjug
Az amerikai nagykövet úgy értékelte, Szerbia polgárai döntöttek.

Szerbia számára egyetlen út van, ez pedig a Nyugat és az EU, mondta Christopher Hill. Szerbia amerikai nagykövete úgy értékelte, Szerbia polgárai úgy döntöttek, hogy a jövőjük Nyugaton van, nem pedig valamilyen meghatározatlan keleten. Christopher Hill, az Egyesült Államok belgrádi nagykövete szerint Szerbia számára nincs harmadik út, a választás a Kelet és Nyugat közötti útra szűkül.

Ne kérjék Szerbiától, hogy erőszakkal döntsön a jövőjéről - jelentette ki Aleksandar Vulin, Christopher Hill kijelentésére. A szerb belügyminiszter közleményében kiemelte: Szerbia saját útján halad és ne követeljék tőle erőszakosan, hogy döntsön, mert egyeseket esetleg kellemetlenül és sértőn érintene Szerbia választása.

Christopher Hill
csatlakkozás

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.