Ugrás a tartalomra

Szerbia uniós útjáról is beszélt Ciprus belgrádi nagykövetével Kovács Elvira

2023.09.21
17:16
Forrás
Tanjug, Novosti
Ciprus segíteni fogja a bővítési folyamat felgyorsítását.

Szerbia és Ciprus szorosan együttműködik az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésében is - emelte ki Kovács Elvira. A szerb köztársasági parlament Európai Integrációs Bizottságának elnöke ma vendégül látta Ciprus újonnan kinevezett szerbiai nagykövetét, Andreas Fotiou-t. Az új nagykövettel Kovács a többi között ismertette az Európai Integrációs Bizottság működését, valamint a testület ellenőrző szerepét a jogszabályok uniós szabványokkal való harmonizálásában. A VMSZ-es politikus rámutatott, hogy a nyugat-balkáni európai integrációs folyamatot beárnyékolják az ukrajnai konfliktusok, Szerbia azonban teljes mértékben készen áll a 3. klaszter megnyitására, és várja az Európai Unió jelzését. Kijelentette, hogy Szerbia jó úton halad, ami a csatlakozást illeti, ezt pedig legutóbbi jelentésében az Európai Bizottság is értékelte. Kovács Elvira reményét fejezte ki, hogy az egész Nyugat-Balkán európai integrációs folyamata felgyorsul, miután Ukrajna és Moldova megkapja az EU tagjelölti státuszt. Andreas Fotiou, Ciprus újonnan kinevezett szerbiai nagykövete hangsúlyozta, hogy Ciprus szorgalmazza Szerbia és a Nyugat-Balkán csatlakozási folyamatának a felgyorsítását, amely nem eshet ki az EU fókuszából. Kiemelte, ezt az üzenetet hangosan közvetítették a Spanyol Királyságnak, amely átvette az EU Tanácsának elnöki tisztségét.

Ciprus
nagykövet
Andreas Fotiou
uniós csatlakozás

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.