Ugrás a tartalomra

Szerbiába érkezett az IMF küldöttsége

2022.10.20
12:09
2022.10.20
18:33
Forrás
Magyar Szó
Belgrádba érkezett a Nemzetközi Valutaalap küldöttsége, amelyet Jan Kees Martijn vezet.

A küldöttséget először a Szerb Nemzeti Bankban fogadták. Majd kora délután a szerbiai pénzügyminisztérium küldöttsége tárgyal velük Siniša Mali vezetésével.

A megbeszélés témája lesz többek között a Nemzetközi Valutaalappal folytatott további együttműködés formái, és az újabb készenléti, stand-by hitelszerződés megkötése is.

Siniša Mali a közszolgálati televízió műsorában korábban közölte: Szerbia államadóssága 31,5 milliárd euró, ez a bruttó társadalmi termék 53 százalékának felel meg, és jóval a maastrichti 60 százalékos küszöb alatt van, a törlesztéssel pedig nincs problémája az országnak.

IMF
Nemzetközi Valutaalap
Siniša Mali

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.