Ugrás a tartalomra

„A szerbiai háztartások energiahatékonyságának támogatása a kormány legfőbb feladata”

2024.03.05
12:44
2024.03.05
16:35
Forrás
Tanjug
Dubravka Đedović Handanović kiemelte, Szerbia jó úton halad a zöld átállásban, viszont tisztában kell lennünk bizonyos korlátokkal.

A szerbiai háztartások energiahatékonyságának támogatása a kormány legfőbb feladata a következő időszakban - nyilatkozta a Kopaoniki Üzleti Fórumon az energiaügyi miniszter. Dubravka Đedović Handanović példaként említette, hogy nem lehet egyik napról a másikra bezárni a hőerőműveket, mert akkor importálni kellene az energiahordozókat, és egyelőre nem tudni, milyen árak lesznek a piacon. Az illetékes miniszter a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap alkalmából továbbá bejelentette, hogy márciusban vagy áprilisban újabb pályázatot írnak ki az energiahatékonyság javítását célzó támogatásokra az országban.

Dubravka Đedović Handanović, energiaügyi miniszter, Szerbia: Ami a kormányt és az energiaügyi minisztériumot illeti, tavaly nagyon keményen dolgoztunk azon, és ezt idén is folytatjuk, hogy segítsük az állampolgárokat az energiahatékonysági intézkedések megvalósításában. Ennek érdekében továbbra is befektetünk és támogatásokkal segítjük az állampolgárokat. Ezeknek a támogatásoknak a 65 százaléka elsősorban a nyílászárók cseréjére, vagy a tetők és a szigetelés javítására, valamint napelemek és hőszivattyúk telepítésére vonatkozik.

Dubravka Đedović Handanović
energiahatékonyság

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.