Ugrás a tartalomra

A szerbiai iskolákban idén 479 bűncselekmény miatt tettek jelentést

2023.07.04
19:29
2023.07.04
19:59
Forrás
Magyar Szó
Gašić a belügyi tárca jelentését ismertette a parlamentben - írja a Magyar Szó.

A szerbiai iskolákban 479 bűncselekmény miatt tettek jelentést, 134 esetben pedig szabálysértési eljárás megindítását kezdeményezték január óta – mondta Bratislav Gašić belügyminiszter a parlamentben. Hozzátette, hogy 3867 egyéb cselekményt is regisztráltak, amely a diákok és tanárok biztonságát, valamint az iskolák vagyonát érintette.

A májusban történt tömeggyilkosságok után 44 lőtér működését is vizsgálta a rendőrség – közli a 021 hírportál.

Bratislav Gašić
iskolai erőszak

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.
13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.