Ugrás a tartalomra

A Szerbiai Képviselőház 20 fős parlamenti delegációja tanulmányúton tartózkodik az EP-ben

2023.03.07
16:06
2023.03.07
16:14
Forrás
Facebook/Kovács Elvira
A Szerbiai Képviselőház 20 fős parlamenti delegációja tanulmányúton tartózkodik az Európai Parlamentben - közölte közösségi oldalán Kovács Elvira.

A parlament VMSZ-es alelnöke azt írta, a látogatás során lehetőségük nyílt megbeszélést folytatni Mihael Šimčik EP-alelnökkel, Matej Nemeccel, a szociáldemokraták parlamenti képviselőcsoportjának tagjával és Alessandra Morettivel, a Stabilizációs Társulási Vegyes Bizottság társelnökével. A tanulmányút alkalmat ad arra, hogy a képviselők közelebbről betekintést nyerjenek az EP munkájába, valamint megismerkedjenek az ottani képviselőkkel - véli Kovács Elvira.

Felszólalásomban elmondtam, Szerbia EU-s tagsága az ország stratégiai elkötelezettsége. Köszönetet mondtam az EP-nek a pártok közötti párbeszédben való közvetítésért, hisz a párbeszéd eredménye a jelenlegi pluralizmus a szerbiai parlamentben - írta a VMSZ-es politikus. Meggyőződésemet fejeztem ki annak kapcsán, hogy mindez hatással lesz a parlament munkájának teljes normalizálására. Mindemellett lehetőségünk nyílt megvitatni Szerbia uniós integrációjának témáit, és az előttünk álló kihívásokat is - olvasható a bejegyzésben. Kovács Elvira közölte, Deli Andor EP-képviselővel együtt találkoztak Ódor Bálinttal, Magyarország uniós nagykövetével is.

szerbiai képviselőház
Európai Parlament

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.