Ugrás a tartalomra
Tartományi Kormány

A szerémségi püspököt és a Horvát Nemzeti Tanács elnökét fogadta Mirović

2021.01.11
20:30
Forrás
Közlemény
Đuro Gašparović szerémségi püspököt és Jasna Vojnićot, a Horvát Nemzeti Tanács elnökét fogadta ma Igor Mirović tartományi kormányelnök.

A felek vallási témákról egyeztettek, egyebek mellett pedig arról is döntés született, hogy a tartományi kormány támogatásával renoválják a Péterváradon található több mint 320 éves Szent György templomot, de ezen kívül más épületek is felújításra kerülnek majd. Célunk, hogy egyesítsük Újvidék, illetve a műemlékvédelmi intézetek erejét, hogy ezáltal ismét régi fényükben tündököljenek ezek a vallási épületek - fogalmazott Mirovć.

A szerémségi püspök gyümölcsözőnek értékelte a találkozót, amely eredményeket hoz majd a jövőben. A Horvát Nemzeti Tanács elnöke pedig röviden azt mondta, hogy minden, amibe eddig belefogtak, az meg is valósult.

Horvát Nemzeti Tanács
Đuro Gašparović
Igor Mirović

Most

21:16, Frissítve: 21:28

Ezüstérmes a magyar női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a magyar rendezésű vizes világbajnokságon, miután óriási csatában, 9-7-re kikapott a sorozatban negyedszer győztes, az elmúlt három olimpián is első Egyesült Államok csapatától a döntőben.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.