Ugrás a tartalomra

Szijjártó: biztosított a bulgáriai földgáztranzit

2023.01.16
12:39
2023.01.16
12:44
Forrás
MTI
A jövőben is biztosított a bulgáriai földgáztranzit Magyarország számára, így az ország energiaellátása biztonságban van - mondta Szijjártó Péter. Magyarország külgazdasági és külügyminisztere hétfőn Szófiában járt.

A tárcavezető kiemelte, Bulgária az egyik legfontosabb tranzitországa Magyarországnak a gázellátás szempontjából, a bolgár kormány pedig többször is biztosította Magyarországot ennek garantált folytatásáról.

Szijjártó stratégiai célkitűzésnek nevezte emellett a szoros együttműködést az új források bevonása érdekében, és hangsúlyozta, hogy például az azeri gáz szerepének növeléséhez komoly infrastruktúra-fejlesztések szükségesek. Ezt pedig európai kérdésnek tartja. Közép-Európa súlyos veszélyeknek van kitéve az ukrajnai háború és a fokozott migrációs nyomás miatt. Utóbbi esetében Szijjártó azt mondta, Bulgária és Magyarország erőn felül teljesít annak érdekében, hogy megállítsák az illegális migrációt.

Szijjártó Péter
földgáz
energetika
Bulgária

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.