Ugrás a tartalomra

Szijjártó: elképesztő, hogy egyes európai politikusok "a lövöldöző migránsok és az embercsempészek oldalán állnak"

2023.09.25
18:22
2023.09.26
08:05
Forrás
MTI
A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint "elképesztő, hogy egyes európai politikusok a Magyarország déli határainál rendszeresen lövöldöző migránsok és az embercsempészek oldalán állnak".

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében úgy fogalmazott: Európa egyes politikusai 2015 óta tévhitben élnek. "Hiába az elképesztő migránsáradat, hiába a kettős társadalmak, a no-go zónák, az agresszív nyomulás, hiába a növekedő terrorfenyegetés, egyes politikusok még mindig a migránsok beengedése és elosztása mellett érvelnek" - fogalmazott a miniszter.

Márpedig a migránsokat nem elosztani kell, hanem megállítani a határon - szögezte le Szijjártó Péter. Tiszta vizet kellene önteni a brüsszeli és a berlini poharakba, és világossá kellene tenni, hogy a határsértés egy súlyos bűncselekmény, amivel szemben keményen kell fellépni - fogalmazott Szijjártó Péter. Hozzátette: "Magyarország déli határánál most már rendszeresen lövöldöznek migránsok és embercsempészek. Elképesztő, hogy egyes európai politikusok az ő oldalukon állnak."

Szijjártó Péter a német külügyminiszter azon kijelentésére reagált, miszerint "rendezetten és igazságosan el kell osztani a tagállamok között az Európai Unióba érkező menedékkérőket".

Szijjártó Péter
lövöldözés
embercsempész
migráns

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.