Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Magyarország nemzetbiztonsági érdeke a nyugat-balkáni és a török stabilitás

2016.09.04
08:21
Magyarország nemzetbiztonsági érdeke, hogy a sebezhető nyugat-balkáni térség minél hamarabb kapja meg az előrejutás lehetőségét az integrációs folyamatokban, emelte ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Pozsonyban, az Európai Unió külügyminiszterei informális találkozójának második, befejező napján
Magyarország nemzetbiztonsági érdeke, hogy a sebezhető nyugat-balkáni térség minél hamarabb kapja meg az előrejutás lehetőségét az integrációs folyamatokban, emelte ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Pozsonyban, az Európai Unió külügyminiszterei informális találkozójának második, befejező napján. Hozzátette: ezért Magyarország szorgalmazza, hogy az uniós csatlakozási tárgyalások Szerbiával 2020-ig záruljanak le, Macedóniával pedig minél hamarabb kezdődjenek meg. Ugyancsak nemzetbiztonsági érdek, hogy Törökországban ne legyen újabb államcsíny, mivel az ország destabilizálódása a tavalyinál is komolyabb bevándorlási hullámhoz vezethet, tette hozzá Szijjártó a magyar közmédiának nyilatkozva. A magyar külgazdasági és külügyminiszter elmondta: továbbra is két álláspont van, a bevándorlás megállítása mellett kiálló országok "józan hangja" egyre erősebb, de a másik, a bevándorlók szétosztását erőltető vélemény is nagyon erősen jelen van. (MTI, kép:MTI)
Pozsony
Szijjártó Péter

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.