Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Nemcsak folyamatos biztonsági kockázat, hanem gazdasági és energiaellátási veszély is

2022.06.19
11:32
2022.06.19
11:44
Forrás
MTI
Az ukrajnai háború nyomán gazdasági válság is kezd kirajzolódni - egyebek között erről is beszélt Szijjártó Péter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter a magyarok számára rossz hírnek nevezte, hogy több mint száz napja zajlik a háború a szomszédban, mert az állandó biztonsági - fizikai, gazdasági és energiaellátási - fenyegetést jelent. Mindannyian abban vagyunk érdekeltek, hogy minél előbb béke legyen a szomszédban, a béke iránt tett erőfeszítések azonban mindeddig eredménytelenek maradtak - jelentette ki. Szijjártó leszögezte: Magyarország földgázellátása, és összességében az ország energiaellátása teljesen biztos alapokon áll.

A földgáz és a kőolaj is minden nap szerződés szerint, menetrend szerint, zavartalanul és mindenfajta fennakadás nélkül érkezett - ismertette. Tájékoztatása szerint Magyarországnak hosszú távú, tizenöt éves gázvásárlási szerződése van a Gazprommal.

Szijjártó Péter
ukrajnai háború

Most

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.