Ugrás a tartalomra

Szijjártó Péter: Brüsszel migrációs politikája nehéz helyzetbe hozza az európai és az észak-afrikai országokat

2023.06.21
13:58
Forrás
MTI
Brüsszelnek azonnal fel kellene hagynia erőszakos migrációpárti politikájával, mert ezzel az európai és az észak-afrikai országokat is rendkívül nehéz helyzetbe hozza - mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter Budapesten.

A magyar-tunéziai gazdasági vegyes bizottság ülését követő sajtótájékoztatón Szijjártó Péter hangsúlyozta, ma Európa két súlyos biztonsági kihívással néz szembe egyszerre: a keleten dúló háborúval és a dél felől érkező migrációs hullámokkal. A brüsszeli döntés, ami kötelező letelepedési kvótát ír elő az európai országoknak, gyakorlatilag meghívást jelent a migránsoknak - mondta Szijjártó. A miniszter érintette az élelmiszerárak drámai növekedését és a súlyos gabonaellátási válságot, ami az egész világon jelen van. Ennek kapcsán figyelmeztetett, az ukrajnai fegyveres konfliktus kihatásai destabilizálhatják az amúgy is törékeny helyzetben lévő térségeket, ami újabb biztonsági kihívásokat eredményezhet. Itt az ideje, hogy a béketábor hangját végre felcsavarjuk -fogalmazott Szijjártó.

Szijjártó Péter
Magyarország
Európai Unió

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.