Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Rendkívüli időszak elé nézünk

2018.01.07
11:51
2024.03.19
08:32
Forrás
MTI
A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint ugyan alig néhány napja kezdődött el az idei év, de már most ki lehet jelenteni, hogy "rendkívüli időszak elé nézünk".

Ezekben a rendkívüli időkben "szükségünk van a bennünket, magyarokat jellemző erőre, bátorságra, és legfőképpen az egységünkre" - tette hozzá Szijjártó Péter az MTI-nek nyilatkozva. A miniszter hangsúlyozta: a népszavazás során több mint hárommillió, a nemzeti konzultáció során több mint kétmillió ember mondott nemet az illegális bevándorlásra, a kötelező betelepítési kvótára. Hangsúlyozta, eddig sikeresen védték meg Magyarországot az illegális bevándorlástól. Szijjártó hozzáteszi, azonban nem lehet hátradőlni, sőt most kell igazán ébernek és bátornak lenni, hiszen a Magyarország elleni támadások folytatódnak, sőt erősödnek. Ennek az évnek a tétje az, hogy tovább tudunk-e menni a magyar úton, meg tudjuk-e őrizni Magyarországot magyar országnak, és meg tudjuk-e tartani a jogot arra, hogy a saját életünkről csak mi dönthessünk" - vélekedett Szijjártó Péter.

magyar külgazdasági és külügyminiszter
Szijjártó Péter
bevándorlás

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.