Ugrás a tartalomra

Szilágyi Péter: A szórványmagyarság olyan, mint a kenyér héja, amely összetartja a kenyeret

2017.09.16
11:11
2024.03.19
08:36
Forrás
MTI
A magyar kormány ennek szellemében kiemelt feladatának tekinti a diaszpóra megtartását - jelentette ki a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szombaton, Egerben.

Szilágyi Péter előadásában hangsúlyozta: 2010 óta a nemzetpolitika a kormányzati munka önálló szakterületeként működik, a szórványmentés pedig a kabinet nemzetpolitikai céljainak egyik legfontosabbika.

Le szeretnénk mosni mindazt a gyalázatot, amely ezt az időszakot megelőzte. Célunk újra élővé tenni a határon túli magyarlakta területeket - fogalmazott a helyettes államtitkár.

Szilágyi Péter
nemzetpolitika
szórvány
diaszpóra

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.