Ugrás a tartalomra

A szocialisták támogatják Vučić elnökjelöltségét (videó)

2017.02.15
19:48
2020.02.29
11:37
A Szerbiai Szocialista Párt támogatja a Szerb Haladó Párt döntését, miszerint Aleksandar Vučić miniszterelnököt jelölik az államfői posztra
A Szerbiai Szocialista Párt támogatja a Szerb Haladó Párt döntését, miszerint Aleksandar Vučić miniszterelnököt jelölik az államfői posztra. A politikai tömörülés vezetősége délutáni elnökségi ülésén, szűkebb körben is megvitatta a kérdést, és támogatásukról biztosították az SZHP jelöltjét. Sorban érkeztek a Szerbia Szocialista Párt tisztségviselői a tömörülés elnökségi ülésére. A tagok a kamerák kereszttüzében kezdtek tárgyalni, majd később zárt ajtók mögött egyeztetett az SZSZP vezetősége. Ivica Dačić a megbeszéléseket követően elmondta, az egyetlen ésszerű megoldás, ha Aleksandar Vučić jelenlegi kormányfőt támogatják a tavasszal esedékes államfői székért folyó harcban. A párt első embere kiemelte: Vučićot nem személye miatt, hanem Szerbia biztos jövője és stabilitása érdekében támogatják, hiszen számukra az ország sorsa a legfontosabb - tette hozzá Dačić. Ivica Dačić, elnök, Szerbiai Szocialista Párt: „A Szerbiai Szocialista Párt Elnöksége mai ülésén egyhangúlag döntött arról, hogy javasoljuk a Szerbiai Szocialista Párt Főbizottságának, erősítse meg, hogy közösen jelöljük a szerbiai államfőválasztáson a szerb kormány elnökét, a Szerb Haladó Párt elnökét, Aleksandar Vučićot. A Főbizottsági ülést szombaton tartjuk.”



Az elmúlt napokban olyan találgatások is napvilágot láttak, hogy amennyiben Aleksandar Vučić nyerné az elnökválasztást, Ivica Dačić követhetné a miniszterelnöki székben. Az újságírók erről is kérdezték a szocialisták vezetőjét, ám ő nem kívánta kommentálni ezeket a nem hivatalos értesüléseket.
támogatás
elnökjelölt
szocialisták
Ivica Dačić

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.