Ugrás a tartalomra

Szoros kapcsolattartásról állapodott meg Scholz, Macron és Putyin

2022.03.10
13:54
2022.03.10
14:18
Forrás
MTI
A német kancellár és a francia államfő a harcok mielőbbi beszüntetését kérte az orosz elnöktől.

Olaf Scholz német kancellár, Emmanuel Macron francia elnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő megállapodott, hogy szoros kapcsolatban maradnak a következő napokban - közölték német kormányzati körök csütörtökön.

A tájékoztatás szerint csütörtök délelőtt Olaf Scholz és Emmanuel Macron telefonon beszélt Vlagyimir Putyinnal. Követelték tőle, hogy gondoskodjon az azonnali tűzszünetről az ukrajnai háborúban. Hangsúlyozták, hogy Oroszország és Ukrajna konfliktusát a két ország közötti tárgyalásokon kell rendezni.

A három vezető megállapodott, hogy a következő napokban szoros kapcsolatot tartanak egymással - közölték német tisztségviselők.

A német kancellár szerdán is tárgyalt telefonon az orosz elnökkel, erről a Kreml sajtóosztálya adott ki közleményt. A német kormányfő szóvivője vagy hivatala nem tájékoztatott a megbeszélésről.

Olaf Scholz legutóbbi, szerdai nyilatkozatában ugyancsak azonnali tűzszünetet sürgetett, és azt is követelte Vlagyimir Putyintól, hogy "vonja vissza az orosz inváziós erőket Ukrajnából". Hangsúlyozta, hogy "a katonai megoldásnak nincs értelme". Egyben elutasította a varsói vezetés azon javaslatát, hogy a lengyel légierő Mig-29-es vadászgépeit adják át az ukrán légierőnek a németországi Ramstein amerikai légi támaszponton.

orosz-ukrán háború
Vlagyimir Putyin

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.