Ugrás a tartalomra

Szorosabb együttműködés

2023.11.15
12:26
2024.04.17
13:01
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetsége és Horvátország a jövőben még inkább megerősítené kapcsolatát - egyebek mellett erről egyeztetett Tomislav Žigmanov a párt elnöke és Andrej Plenković horvát miniszterelnök Zágrábban.

A Szerbiában élő horvátok hatalmas kihívásokkal néznek szembe a december 17-ei voksoláson - mondta Žigmanov. Horvátország pedig továbbra is támogatja a párt azon törekvéseit, hogy aktívan részt vehessenek a döntéshozatali folyamatokban Szerbiában, amellyel kapcsolatban számíthatnak a támogatásunkra - fogalmazott Andrej Plenković. A zágrábi találkozón szóba kerültek a tartományi és önkormányzati választások is, amelyek szintén nagy jelentőséggel bírnak a Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetsége számára, különösen azokon a településeken, ahol jelentős számú horvát nemzetiségű személy él.

Tomislav Žigmanov
Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetsége

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.