Ugrás a tartalomra
Tartományi kormány

Támogatás a nemzeti közösségek jogérvényesítéséhez

2022.01.19
18:48
Forrás
Közlemény
Több mint 400 millió dinárt különített el a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság olyan pályázatokra, amelyet a nemzeti közösségek jogérvényesítése kapcsán hirdetnek meg.

Összesen 7 pályázatról van szó, ezekre pedig 411,6 millió dinárt ítélnek oda. 175 millió dinárt hagynak jóvá a vajdasági iskoláskor előtti intézmények, valamint általános- és középiskolák épületeinek felújítására. További 151 millió dinárt szánnak a középiskolások utazási költségeire, 21,1 millió dinárt az oktatási programokra és projektekre, 33 millió dinárt a nemzeti kisebbségek – nemzeti közösségek jogainak előmozdítására vonatkozó programok és projektek társfinanszírozására, valamint 14 millió dinárt kapnak a nemzetek közötti tolerancia megőrzésével és ápolásával foglalkozó egyesületek. A nemzeti közösségek hivatalos nyelv- és íráshasználatra való jogok előmozdítására pedig 7,5 millió dinárt ítéltek oda. Az Andrevljében történő képzések előmozdítására pedig 10 millió dinárt irányoztak elő.

nemzeti közösség
nemzeti közösségek

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.