Ugrás a tartalomra

Tanácskozás Újvidéken az uniós csatlakozási folyamat 27. fejezetéről (videó)

2016.10.14
10:16
Szerbia uniós csatlakozási folyamatának 27
Szerbia uniós csatlakozási folyamatának 27. fejezetét érintő környezet- és klímavédelmi kérdések voltak a fő témái annak a tanácskozásnak, amelyet ma tartottak a tartományi képviselők számára Újvidéken. A Konrad Adenauer Alapítvány közreműködésével megszervezett szemináriumon a résztvevők szakértőkkel folytathattak párbeszédet a téma kapcsán. A tanácskozást Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke moderálta. Elmondta, a 27. fejezet joganyagának jelentős részét már beiktatták a szerbiai jogrendszerbe, most a szabályrendszer alkalmazása következik majd, illetve az előző időszakból fennmaradt környezetvédelmi károk elhárítása és felszámolása.



Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház: „Azt gondolom, hogy ez egy hosszú ideig nyitva levő fejezete lesz a tárgyalásoknak. Ez egy olyan tárgyalási fejezet, amelynek a megvalósulása azt is fogja eredményezni, hogy Szerbia, azon belül Vajdaság jelentős pénzforrásoknak a közelségébe fog kerülni. Nem mindegy, hogy a parlament és a kormány milyen mértékben van tudás szempontjából felkészülve ennek a feladatnak az ellátására. Ebben a szférában is a vajdasági parlamentnek és a vajdasági kormánynak jelentős feladata lesz, és ezért tartom fontosnak ezt a tanácskozást.”
Pásztor István
Újvidék
tanácskozás

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.