Ugrás a tartalomra

Tartományi stratégia a civilek támogatására

2015.08.01
10:47
Újvidéken megtartották a civil szektor fejlődését támogató stratégiatervezet közvitáját
Újvidéken megtartották a civil szektor fejlődését támogató stratégiatervezet közvitáját. A tanácskozáson elhangzott, ez az első olyan jellegű stratégiai dokumentum, amely a civil csoportosulásokkal foglalkozik. A stratégia négy évre szól, és arra hivatott, hogy megoldjon olyan rendezetlen részterületeket, mint amilyen a civil szervezetek projektfinanszírozása. A dokumentum kidolgozását az Európai Unió is támogatja.    „Feltételezhető, hogy kialakul egy megfelelő intézményes és jogi keret a civil társadalom fejlődéséhez a közpolitika alkalmazása és kialakítása terén. Ez nagyon fontos, egyes döntéseket és javaslatokat már meghoztak ezzel kapcsolatban. Eddig az együttműködési projektek társfinanszírozására korlátozódott, jóval kevesebbet vonatkozott a civil szervezetek aktív részvételére a közpolitika kialakításában. Elvárjuk, legalábbis a titkárságon, hogy amikor helyi szinten meghozzák a polgárok számára fontos döntéseket, javaslataikkal a civil szervezetek is aktívan részt vegyenek a döntéshozatalban. Tiszteletben kell tartani a javaslataikat” – hangsúlyozta Vesna Piperski Tucakov, a tartományi nemzetközi együttműködési és helyi önkormányzati titkárhelyettes.

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.