Ugrás a tartalomra

A terv az asztalon - újabb tárgyalás kezdődik Belgrád és Pristina között

2023.02.24
09:58
2023.02.24
10:05
Forrás
Szerbiai RTV
Az európai terv hétfőn nyilvánosságra kerülhet

Hétfőn újabb tárgyalás kezdődik Belgrád és Pristina között. A brüsszeli találkozó célja, hogy mindkét fél elfogadja a kapcsolatok normalizálására vonatkozó európai javaslatot – mondta Miroslav Lajčak, az EU Belgrád és Priština közötti párbeszédért felelős különmegbízottja. Az európai terv hétfőn nyilvánosságra kerülhet, amennyiben Brüsszelben mindkét fél hivatalosan is elfogadja azt. Lajčak hangsúlyozta, annak visszautasítása komoly következményeket vonhat maga után.

Albin Kurti koszovói miniszterelnök szerint a brüsszeli javaslat elfogadása részéről egyet jelent Koszovó függetlenségének kikiáltásával. Aleksandar Vučić szerb államfő viszont azt mondta, a vörös vonalon marad és nem ismeri el Koszovó ENSZ-tagságát. Vučić és Kurti legutóbb novemberben találkozott.

Miroslav Lajčak
Koszovó

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.