Ugrás a tartalomra

Terv készül majd, hogy milyen pénzügyi támogatást kaphat 2021-től Szerbia az EU-tól

2018.07.20
07:51
2018.07.20
07:59
Forrás
Tanjug
Günter Ettinger: Szerbiának dolgoznia kell még azért, hogy az egységes piac tagja lehessen

2021-től több pénzhez juthat hozzá Szerbia az európai uniós előcsatlakozási alapokból, de addig is dolgoznia kell a gazdasági növekedésen, hogy az egységes piac tagja lehessen és beruházókat vonzzon az országba – mondta Günter Ettinger költségvetésért és emberi erőforrásokért felelős uniós biztos. Terv készül majd, hogy milyen pénzügyi támogatást kaphat 2021-től Szerbia az EU-tól, hogy megvalósíthassa a szükséges reformokat és teljes jogú tagjává válhasson az Európai Uniónak 2025-ben. Várhatóan évente mintegy egymillliárd eurót biztosítanak Szerbiának, ami a mostaninál 25 százalékkal több. Amennyiben Szerbia felgyorsítja a reformfolyamatokat, a 2025-ös év reális a csatlakozáshoz – tette hozzá Ettinger.

EU
támogatás
pénzügy
Günter Ettinger

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.