Ugrás a tartalomra

Tizennégyen indulnak a román elnöki címért

2019.09.28
01:07
2024.03.19
08:48
Forrás
MTI
Tizennégy jelölt neve és választási jele fog szerepelni a november 10-i romániai államfőválasztáson - közölte pénteken a központi választási bizottság (BEC).

Lejárt a jelölések elleni óvások elbírálásának, illetve az esetleges visszalépéseknek a határideje. A véglegesített listán négy olyan jelölt neve szerepel, aki ellen a BEC a legfőbb ügyészségen büntetőfeljelentést tett, mivel azt gyanítja, hogy jelöltségük támogatottságát hamis aláírásokkal igazolták.

A közvélemény-kutatások szerint a második ötéves mandátumra pályázó Klaus Iohannis jobboldali államfő a legesélyesebb jelölt, akinek a második fordulóban Viorica Dancila szociáldemokrata miniszterelnök lehet az ellenfele.

Klaus Iohannis romániai államfő (Fotó: Tanjug/AP Photo/Richard Drew)

Románia
választás
elnök
jelölt

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.