Ugrás a tartalomra

Több tárgyalási fejezet is megnyílhat a jövő héten (videó)

2016.12.07
16:16
Jövő héten várhatóan több fejezet is megnyílhat Szerbia európai uniós csatlakozási tárgyalásai során
Jövő héten várhatóan több fejezet is megnyílhat Szerbia európai uniós csatlakozási tárgyalásai során. A közbeszerzésről szóló 5. fejezet már régóta készen áll a megnyitásra, míg a 25. és 26., az oktatásra és művelődésre vonatkozó fejezetek nyitására is esély van - mondta el a Pannon RTV-nek Kovács Elvira, a szerb parlament európai integrációs bizottságának VMSZ-es elnökhelyettese.  



Kovács Elvira, elnökhelyettes, Integrációs Bizottság: „December 13-án megnyitásra kerülnek újabb fejezetek. Ami most már szinte biztos, hogy az 5-ös, a közbeszerzésekről szóló fejezet, amire már készen állunk a tavasz óta, megnyitásra kerül. Kérdéses még mindig a 25-ös és a 26-os tárgyalási fejezet megnyitása. Emlékeztetni szeretnék, hogy a tárgyalási pozíciókat az európai integrációs bizottság, majd a kormány néhány héttel ezelőtt hozta meg. Nagyon reménykedünk, hogy ezeket is sikerül megnyitni, és mivel olyan fejezetekről van szó, amelyek az oktatásra, művelődésre, ifjúságra, tudományra vonatkoznak, ezek jelentős kérdések.”
integrációs bizottság
Kovács Elvira
elnökhelyettes
csatlakozási tárgyalási fejezete

Most

07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.