Ugrás a tartalomra

Tökéletesített fegyvereket mutattak be

2017.12.26
16:00
Forrás
Szerbiai RTV
A belügyminiszter és a védelmi tárca vezetője is jelen volt.

A különleges antiterrorista egység bázisán mutatták be a Zastava fegyvergyár módosított és tökéletesített puskáit és pisztolyait. A különleges egységek a rendőrség és a csendőrség munkatársaival közösen próbálták ki az EZ-9-es pisztoly 9 milliméteres változatait, majd a 7,62 milliméteres M05-5-ös automata puska több változatát, amelyek hagyományos és optikai célzókészülékkel, valamint összecsukható puskatussal rendelkeznek. Nebojša Stefanović belügyminiszter elmondta, szükséges a rendőrök régi felszerelésének cseréje annak érdekében, hogy nagyobb biztonságban és hatékonyan tudják végezni munkájukat. Hozzátette, a már használatban lévő szerbiai gyártmányú Lazar és a Miloš páncélozott csapatszállítók mellé további szerbiai fejlesztésű technikát kívánnak a csapatok számára elérhetővé tenni. Aleksandar Vulin védelmi miniszter hangsúlyozta, a katonaság és a rendőrség felszereltsége között nem kellene különbséget tenni, mert ugyanazt a feladatot végzik. Vulin szerint az ország katonai semlegességéhez nagymértékben hozzájárul a hazai fejlesztésű felszerelés.

fegyverbemutató
Aleksandar Vulin
Nebojša Stefanović

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.