Ugrás a tartalomra

Topolya község vezetősége megtekintette a bácskossuthfalvi fejlesztéseket (videó)

2016.11.30
16:37
December 18-án helyi közösségi választásokat tartanak Bácskossuthfalván
December 18-án helyi közösségi választásokat tartanak Bácskossuthfalván. A VMSZ vezette helyi közösségi tanács ma bemutatta a településen történt fejlesztéseket a Topolya községi vezetőségnek. A legnagyobb projektum a rekreációs központ wellness medencéjének kiépítése, melynek hamarosan elkészül a váza. A bácskossuthfalvi művelődési ház egy részét idén újították fel. A nyílászárók cseréjére is sor került. Fazekas Róbert, tanácselnök-helyettes, Bácskossuthfalva: „Azt tervezzük, hogy egy más megoldással egy központi fűtéses rendszert kialakítunk és ilyen szempontból a kultúra székházát biztosítjuk arról, hogy ez a működés folyamatos lehessen.” A településen az idén 400 méter hosszan épült ki a határba vezető út mintegy 5 millió dinár értékben. Seffer Attila, tanácselnök, Bácskossuthfalva: „Pár évvel ezelőtt sikerült a völgy túloldalán már kiépíteni egy 800 méter hosszban egy szőlőskertekbe vezető utat, most ebben az évben sikerült a túloldalán és kihasználva a felszámolt vasúti korridor parcelláját, mi ezt össze fogjuk kötni és mondjuk azt, hogy így kialakítjuk Bácskossuthfalva első bor körútját.”



Felújították az iskola melletti szecessziós épületet is, ahol az iskola fogorvosi rendelője, valamint különböző szakcsoportok működnek. Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Kaptunk egy tartományi támogatást az iskola szigetelésére és így próbáljuk tovább is folytatni a munkát, a 2017-es évet pedig úgy rakjuk össze, hogy az megint megvalósítható legyen.” A legnagyobb projekt a rekreációs központ wellness medencéjének kiépítése, a munkálatok összértéke több mint 15 millió dinár. Fremond Árpád, topolyai községi elnök, VMSZ: „Az elkövetkező időszakban, ez csak tovább fog ilyen ütemben haladni, itt épül ez az élménymedence és vannak más fejlesztések, elképzelések is, én bízom abban, hogy az elkövetkező időszakban mindezt meg tudjuk valósítani.” A tervek szerint december közepére elkészül a wellness medence váza, 2017 tavaszán pedig napkollektorokat szerelnek fel, melyek a medencék vizét melegítik majd fel.

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.