Ugrás a tartalomra

Torontálvásárhelyen jártak a Magyar Összefogás jelöltjei

2022.11.10
15:12
2022.11.10
22:05
Forrás
Pannon RTV
A torontálvásárhelyi József Attila Művelődési Otthon adott helyet a Magyar Összefogás kampányrendezvényének. A helyi Moša Pijade Általános Iskola diákjai műsorral is készültek nekik.

Nagyon fontos a Magyar Nemzeti Tanács támogatása az itt élő lakosoknak, emelte ki Lálity Urbán Emese, építészeti államtitkár:„A Magyar Nemzeti Tanács számos támogatása folytatódni fog, és olyan támogatások jutnak el a lakosokhoz, amely megemeli az életszínvonalat.”

Molnár Attila, a Magyar Összefogás jelöltje nem először jár Torontálvásárhelyen. Elmondása szerint az MNT-nek köszönhetően a helyi és a muzslyai iskola sok éve szoros kapcsolatot ápol egymással: „Ez csak a része annak, amit az utóbbi 4 évben Magyar Nemzeti Tanács csinált, és amit a következő években még tenni fog. Az oktatásban, a nyelvhasználatban a kultúrában, a tájékoztatásban is sokat tettünk. Az elmúlt 4 év és a következő 4 év is nagyon fontos nekünk, akik itt élünk Bánátban.”

A torontálvásárhelyi Szénási B. Eszter, aki jelenleg Magyarországon él, nagy örömmel tért haza szülőfalujába: „A szívem csücske, hogy itt lehettem. Amikor meghallottam, hogy jönnek Torontálvásárhelyre, eljöttem és mindenkit arra kérek, hogy vasárnap járuljanak az urnákhoz és adják le voksukat az egyértelmű, egyetlen listára.”

A rendezvény után a vendégek meglátogatták a két óvodát, az iskolát valamint a református templomot is.

Magyar Összefogás
Torontálvásárhely
MNT
Magyar Nemzeti Tanács
Lálity Urbán Emese

Most

19:23, Frissítve: 20:48

Egyre több alkoholt fogyasztanak a kiskorúak

Minden második szerbiai kiskorú átlagosan 13 éves korában próbálja ki először alkoholt, minden tizedik pedig havonta legalább egyszer iszik - ez derül ki a Batut Közegészségügyi Intézet adataiból.

Népszerű