Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Torontálvásárhelyen jártak a Magyar Összefogás jelöltjei

2022.11.10
15:12
2022.11.10
22:05
Forrás
Pannon RTV
A torontálvásárhelyi József Attila Művelődési Otthon adott helyet a Magyar Összefogás kampányrendezvényének. A helyi Moša Pijade Általános Iskola diákjai műsorral is készültek nekik.
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Nagyon fontos a Magyar Nemzeti Tanács támogatása az itt élő lakosoknak, emelte ki Lálity Urbán Emese, építészeti államtitkár:„A Magyar Nemzeti Tanács számos támogatása folytatódni fog, és olyan támogatások jutnak el a lakosokhoz, amely megemeli az életszínvonalat.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

Molnár Attila, a Magyar Összefogás jelöltje nem először jár Torontálvásárhelyen. Elmondása szerint az MNT-nek köszönhetően a helyi és a muzslyai iskola sok éve szoros kapcsolatot ápol egymással: „Ez csak a része annak, amit az utóbbi 4 évben Magyar Nemzeti Tanács csinált, és amit a következő években még tenni fog. Az oktatásban, a nyelvhasználatban a kultúrában, a tájékoztatásban is sokat tettünk. Az elmúlt 4 év és a következő 4 év is nagyon fontos nekünk, akik itt élünk Bánátban.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A torontálvásárhelyi Szénási B. Eszter, aki jelenleg Magyarországon él, nagy örömmel tért haza szülőfalujába: „A szívem csücske, hogy itt lehettem. Amikor meghallottam, hogy jönnek Torontálvásárhelyre, eljöttem és mindenkit arra kérek, hogy vasárnap járuljanak az urnákhoz és adják le voksukat az egyértelmű, egyetlen listára.”

Pannon RTV/Szunyog Tibor

A rendezvény után a vendégek meglátogatták a két óvodát, az iskolát valamint a református templomot is.

Magyar Összefogás
Torontálvásárhely
MNT
Magyar Nemzeti Tanács
Lálity Urbán Emese

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.