Ugrás a tartalomra

Történelmi egyezményt fogadott el az ENSZ

2023.06.20
09:57
Forrás
hirado.hu
Az ENSZ tagállamai a nyílt tengerek védelméről fogadtak el egyezményt. Az óceánt és annak egészségét fenyegető veszélyek elhárítása tekintetében a megállapodás kulcsfontosságú az emberiség szempontjából is.

Az óceán Földünk éltető ereje, ma új életet, új reményt leheltek belénk, hogy az óceánnak esélye lesz küzdeni – jelentette ki António Guterres ENSZ-főtitkár. A tagállamoknak tizenöt évi vita – ebből négyévi hivatalos tárgyalás – után márciusban sikerült megállapodniuk a szerződésben, amelyet ezt követően jogászok vizsgáltak felül és hétfőn elfogadtak.

A nyílt tengerek ott kezdődnek, ahol véget érnek az államok kizárólagos gazdasági övezetei, 370 kilométerre a partoktól, így nem esnek egyetlen állam joghatósága alá sem.

ENSZ
óceán
nyílt tenger

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.