Ugrás a tartalomra

További tízmillió dinár a nemzeti tanácsok támogatására

2023.07.11
15:18
Forrás
Pannon RTV
Ma írták alá a szerződéseket.

További tízmillió dinárt hagyott jóvá a tartományi kormány a nemzeti kisebbségek nemzeti tanácsainak támogatására - áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben. Ma 17 nemzeti tanács képviselőivel írtak alá szerződést. Az odaítélt összeg felét, azaz 5 millió dinárt a nemzeti tanácsok az állandó költségeik fedezésére, valamint a rendszeres tevékenységeikkel kapcsolatos kiadásokra fordíthatják.

Ez a tízmillió dinár kiegészítő támogatás a már korábban meghatározott 61,6 millió dinár mellé és a tartományi költségvetés módosításával biztosították. Szakállas Zsolt, tartományi nemzeti közösségi titkár az aláíráskor elmondta, a mostani kiegészítéssel a 71,6 millió dinár az eddigi legnagyobb pénzügyi támogatás, amit a tartományi kormány biztosított a nemzeti tanácsoknak az említett célokra.

nemzeti tanács
tartományi kormány

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.