Ugrás a tartalomra

Tranzitközpontok kiépítésében egyezett meg a német CDU és a CSU

2018.07.02
23:19
2024.03.19
08:40
Forrás
MTI
Kemény küzdelemmel és nehéz napok után jó kompromisszummal zárja le a menekültügyi szabályozás körüli vitáját a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU).

Angela Merkel német kancellár, a CDU elnöke hétfő este Berlinben a CDU székházában tartott tanácskozás után tett nyilatkozatában a megállapodás tartalmáról elmondta, hogy úgynevezett tranzitközpontokat építenek ki az Európai Unió valamely tagországában már nyilvántartásba vett menedékkérők elhelyezésére, és ezekből a központokból szállítják majd vissza őket a regisztráció szerinti tagállamba, ahol az EU-s szabályok alapján le kell folytatni menekültügyi eljárásukat. 

Egyben fokozzák az együttműködést az EU-s társországokkal, különösen azokkal, amelyekből a regisztrált menedékkérők Németországba érkeznek. Így sikerül megőrizni  "a partneri szellemiséget az EU-ban, és tenni egy döntő lépést a másodlagos migráció (a regisztrált menedékkérők EU-n belüli mozgása) rendezésére és irányítására" - mondta a kancellár.

Németország
Angela Merkel
CDU
CSU
tranzitközpont
migráns

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.